Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanımızı Tanıyoruz

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanımızı Tanıyoruz

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda; Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı dalı yer almaktadır.

Öğrencilerimiz yerel yerleştirme kapsamında bu alana kayıt olmaktadırlar.

10.05.2013 5691

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programının amacı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör işletmelerinde büro hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak üzere görev alabilecek dijital ofis uygulamalarını kullanma becerisine sahip, Türkçeyi doğru ve etkili kullanarak kurum içi ve dışı iletişimi gerek yazılı gerek sözlü yapabilen, büro makineleri araç ve gereçlerini kullanabilen, resmî yazı ve belgeleri hazırlayarak dosyalayıp bu belgeleri arşivleyen, oluşturdukları belgeleri web aracılığı ile yayınlayabilen, yöneticinin toplantı, telefon, seyahat ve randevularını organize edebilen, bilgi ve becerilere sahip nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında eğitiminde hem yönetim süreçlerinde internet ve diğer teknolojilerin kullanımı hem de sosyal medyada işletmenin yönetim süreçlerini etkin şekilde kullanmasının eğitimi verilecektir. İşletmeler, iç ve dış paydaşları ile dijital platformlarda daha etkin görünebilmek için görsel, işitsel araçları ve internet reklamcılığını etkin şekilde kullanacaktır. Dijital kitle iletişim araçları; web siteleri/sosyal medya araçları tüm kurumlar için önemli hâle gelmiştir. Bu nedenle dijital ofis uygulamaları dersi ile öğrencilere çalıştıkları kurumlarda ürün, hizmet ve diğer görsel işitsel mesaj oluşturma, ürettiği içerikleri web sitesi ve sosyal medya araçlarında yayınlayabilme, denetleyebilme becerileri kazandırılacaktır. Fiziki ortamda olduğu kadar sanal ortamda da bilgiye ulaşma, bilgiyi paylaşma ve bilgiyi güvenli bir şekilde saklama süreçleri kazandırılacaktır.

Elektronik belge yönetim sistemlerini kullanma becerisi ile özel ve resmî kurumların internet teknolojilerinden faydalanarak bilgiye erişim hızının avantajıyla, iletişim maliyetlerini düşürmek, rekabet gücünü arttırmak, paydaşlarıyla daha etkili iletişim sağlamak (bilgi vermek ve bilgi toplamak) ve geri bildirim sürecini yönetmek amaçlanmaktadır. Bulut (çevrimiçi bilgi dağıtımı) teknolojisi ile ortaya çıkan yer, zaman ve cihaz sınırlamalarının ortadan kalkmasıyla kişisel çalışmalar ve ekip çalışmaları, çevrimiçi olarak kullanma kazanımlarının elde edilmesi amaçlanmaktadır. 

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Alanı Çerçeve Öğretim Programını Bu Bağlantıyı Ziyaret Ederek İnceleyiniz

Alan Tercihleri Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Sunumu ve Okulumuzun Düzenlemesiyle Hazırlanan Bilgilendirme Videosunu İzleyiniz:

  

06-03-2019