Muhasebe ve Finansman Alanımızı Tanıyoruz

Muhasebe ve Finansman Alanımızı Tanıyoruz

Okulumuzda Muhasebe ve Finansman Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda; Muhasebe dalı kapsamında eğitim verilmektedir.

Öğrencilerimiz yerel yerleştirme kapsamında bu alana kayıt olmaktadırlar.

10.05.2013 6258

Dünyada ve ülkemizde elektronik ticaret ve teknoloji hızla gelişmektedir. Buna bağlı olarak ticarette yaygınlaşmaktadır. Gelişme ve değişimlere göre muhasebe belgelendirme, kayıt, raporlama, analiz ve yorumlama yöntemlerinde de gelişmeler ve değişimler olmaktadır. Ticari yaşamda işletmelerin başarılı yönetilebilmesi işletmelerde muhasebe kayıtlarının ve bunun sonucu alınan raporların doğru yorumlanması ve analiz edilmesine bağlıdır. Muhasebe ve Ticaret alanında çalışanların teknolojideki ve ticari yaşamdaki yenilikleri takip etmesi, uyum sağlaması kayıt, raporlama, analiz ve yorumlamaları daha doğru ve hızlı yapmalarını sağlayacaktır. Gününüzde ticari yaşamı düzenleyen kanun, yönetmelik ve kurallar hızla değişmeye başlamıştır. Muhasebe ve Ticaret alanında çalışanlar kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikleri yakından takip edebilmelidir.

Bu programı tamamlayan öğrenciye; Yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazanma, İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak temel muhasebe uygulama ve işlemlerini mevzuatına uygun şekilde yapma, Mesleki matematik işlemleri yapma, İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak kelime işlemci, elektronik tablolama ve sunu hazırlama programlarını kullanabilme, Ekonomik hayatın gerekli kıldığı temel bilgi ve beceriler ile ilgili kendini geliştirme, Temel hukuk bilgi ve becerilerini kazandırma ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Muhasebe ve Finansman Alanı Çerçeve Öğretim Programını Bu Bağlantıyı Ziyaret Ederek İnceleyiniz

 

      Alan Tercihleri Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Sunumu ve Okulumuzun Düzenlemesiyle Hazırlanan Bilgilendirme Videosunu İzleyiniz:

  

06-03-2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

06-03-2019