Ulaştırma Hizmetleri Alanımızı Tanıyoruz

Ulaştırma Hizmetleri Alanımızı Tanıyoruz

Okulumuzda Ulaştırma Hizmetleri Alanı Çerçeve Öğretim Programı'nda; Sivil Havacılık dalı kapsamında eğitim verilmektedir.

Öğrencilerimiz Anadolu Teknik Programına merkezi sınav puanı ile yerleşmektedirler.

04.12.2016 25448

     Ulaştırma Hizmetleri, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşullarının bir sonucu olarak sürekli ve hızlı bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle lojistik sektörü, stratejik bir sektör olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmektedir. Küreselleşmeyle birlikte lojistik sektöründe artan rekabet dolayısıyla kazanmakta, sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve rekabet gücünün geliştirilmesi için özel politikalar uygulamaktadır. Küresel ekonominin lokomotifi, dinamik, rekabetin yoğun olduğu ve değişimlerin sıkça yaşandığı, pahalı ve kapsamlı yatırımlar gerektiren Sivil Havacılık sektörü dünyada ve Türkiye'de olağanüstü bir şekilde büyümeye devam ederken, sektörün eleman ihtiyacı da artmaktadır. Rekabetin yoğunlaştığı havacılık sektöründe çabuk karar verebilen, kavramsal düşünebilen ve aynı zamanda operasyonel düzeydeki faaliyetlere hâkim bireylere ihtiyaç vardır.

      Bu programı tamamlayan öğrencilerimize; Yeni çağ becerileri ve tasarım odaklı düşünme yaklaşımı doğrultusunda "meslek etiği ve ahilik, iş sağlığı ve güvenliği, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm, çevre koruma, girişimci fikirler, iş kurma ve yürütme, fikrî ve sınai mülkiyet hakları" konularında mesleki gelişim sağlayacak beceriler kazandırma, Temel ulaştırma işlemlerini yapma, Ofis uygulama işlemlerini yapma ile ilgili ortak bilgi, beceri ve yetkinliklerin yanı sıra; Hava yolu taşımacılığı işlemlerini yapma, Havacılık emniyeti ve güvenliği işlemlerini yapma, Havacılık yönetimi işlemlerini yapma, İthalat-ihracat kargo işlemlerini yapma, Harekât hizmetlerini koordine etme, Yolcu hizmetleri işlemlerini yapma, Ramp işlemlerini yapma, Yer hizmetlerinde yabancı dil kullanma ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Ulaştırma Hizmetleri Alanı Çerçeve Öğretim Programını Bu Bağlantıyı Ziyaret Ederek İnceleyiniz

Alan Tercihleri Kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Sunumu ve Okulumuzun Düzenlemesiyle Hazırlanan Bilgilendirme Videosunu İzleyiniz:


                                                         

 06-03-2019