OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuzu Tanıyalım

14.05.2013 7003

 

İlçemiz Altınova beldesinde ÜLKER Gıda A.Ş. tarafından yaptırılan Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 24 derslik, bir kütüphane, 4 bilgisayar uygulama atölyesi, bir resim atölyesi, bir müzik sınıfı, bir konferans salonu, bir öğretmenler odası, bir öğrenci kafeteryası, bir arşiv, bir revir, idare odaları ve bir rehberlik servisi odasından oluşmaktadır.

Kendi alanında ülkemizin en güzel ve donanımlı okulu olma özelliğine sahip olan Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim ve eğitim kadrosu ile 2012/2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. 850 öğrencilik kontenjanı olan okulda ilk yıl 330 öğrenci öğrenim görmüştür. Pursaklar'da ilk kez bir Ticaret Meslek Lisesi açılması sebebi ile Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilçemizde çok önemli bir ihtiyaca cevap vermektedir. 

Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak bizler gelişmiş dünya ülkeleri arasında en üst sıralarda yer alabilmek için; Öğrencilerimizi ahlaki değerleri özümsemiş, üretken, entelektüel kapasitesi yüksek, yenilikçi, araştırmacı, teknoloji ve eğitim alanındaki gelişmelerden yararlanabilen ülkemizin geleceği için toplumsal sorumluluk taşıyacak özgüven sahibi bireyler olarak hayata öncelikle bu hedeflerimize ulaşabilmek için yaptığımız çalışmaları şu şekilde sıralayabilirim. Bölgemizdeki fabrika ve işletmelerle birebir görüşmeler yapıp onlara uyguladığımız anketler neticesinde bölgemizin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını ve firmaların çalıştıracağı elemanlardan beklentilerini tespit ettik ve okulumuzda açacağımız bölümleri bu doğrultuda belirledik.

Yapılan tüm çalışmalar neticesinde de öğrenemeyen öğrenci yoktur anlayışıyla okulumuza yeni başlayacak gençlerimizi çoklu zeka kuramına göre sınıflara yerleştirip onların algı odaklarına göre ders işleme standardı geliştirdik.

Ülker Fabrikası A.Ş. tarafından bina donanımı olarak hiçbir maddiyattan kaçınmadan kaliteli bir şekilde yapılan okulumuzda iç donanım ise Mili Eğitim Bakanlığımızca öğrenci, öğretmen ve idare olarak tüm ihtiyaçlarımıza cevap verecek şekilde donatılmıştır. Güzide Ülker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ailesi olarak bizler de modern bina ve laboratuvarları, kütüphanesi, spor salonu, basketbol ve futbol sahaları ve geniş bahçesiyle bize en güzel şekilde sunulan bu ortamda Toplam Kalite Yönetimi anlayışıyla Pursaklarımızın en iddialı okulu olma heyecanına sahip bir eğitim kurumu olma yolunda eğitim vermekten dolayı çok mutlu ve gururluyuz.