Beslenme Dostu Okul Programı Kapsamında Öğrencilerimizin Boy ve Kilo Ölçümleri Yapıldı

Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında okulumuzdaki tüm öğrencilerin boy ve kilo ölçümleri yapıldı. Bu ölçümler sonunda Beden Kitle İndeksleri hesaplandı.  Beden kitle indeksi kilo / boy X boy hesaplamasıyla bulunan, kişilerin ortalama bir vücut ölçüsüdür. Kişilerin sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için BKİ değerleri tespit edilerek olması gereken değerler dışındaki değerler sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi gerekir. Okulumuz öğrencilerinin BKİ sonuçlarına göre normal değerler dışındaki öğrenci velilerimiz bilgilendirilerek sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesi yapılmıştır.

02.01.2023 132