Onur Kurulu Çalışmalarımız

ONUR KURULU BAŞKANI: AYŞENUR TOPCU

ONUR KURULU İKİNCİ BAŞKANI: CEREN BULUT

ONUR KURULU İKİNCİ BAŞKANI YARDIMCISI: NEHİR BUYRUK

9.SINIF TEMSİLCİSİ : HALENUR GENÇ

10.SINIF TEMSİLCİSİ : ÖYKÜSU ÖZTOPRAK

 11.SINIF TEMSİLCİSİ : ERVA BAŞTAĞ

Onur kurulu nedir?

Bir öğretmenin başkanlığında, kötü davranış ve uyarma gibi cezaları    gerektiren    küçük    disiplin    olaylarını    incelemek, sonuçlandırmak  ve  bu  konu  ile  ilgili  okul  idaresin bilgi  vermek, okul  düzenine  aykırı  hareketler  olup  olmadığını  denetlemek amacı  ile  bir  öğretmenin  başkanlığında  çalışan  kurula  onur kurulu denir. 

 

21.03.2023 250

Şubat Ayı Onur Kurulu Faaliyetleri Kapsamında Zararlı Alışkanlıklar Konulu Sunu Çalışmamız

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

ONUNCU KISIM

Öğrenci Davranışları, Ödül ve Disipline İlişkin Hükümler

ALTINCI BÖLÜM

Onur Genel Kurulu ve Onur Kurulunun Kuruluşu ve Görevleri Onur genel kurulunun oluşturulması MADDE 178-

(1) Onur genel kurulu, öğrencilerin okul yönetimine katılmalarını ve okulun işleyişine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla her sınıfın bütün şubelerinden birer öğrenci, ders yılı başında sınıf rehber öğretmenlerinin gözetiminde öğrenciler tarafından seçilerek oluşturulur. Çeşitli nedenlerle boşalan üyeliklere, izleyen dönem başında aynı usulle yeni temsilciler seçilir.

 

(2) Onur genel kurulu üyeliğine seçilen öğrenciler, okulda oluşturulan diğer öğrenci kurullarında görev alabilecekleri gibi diğer öğrenci kurullarında görev alan öğrenciler de gerekli şartları taşımak kaydıyla onur genel kurulu üyeliğine seçilebilir.

Onur genel kurulunun görevleri MADDE 179-

(1) Onur genel kurulu;

 

a) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Her dönemde en az bir kez toplanır.

 

b) Onur kurulunu seçer.

 

c) Okulda öğrenciliğe yakışmayan davranışları inceler ve bunların düzeltilmesi için alınması gereken önlemleri belirler ve önerilerini okul yönetimine bildirir.

Onur kurulu MADDE 180-

(1) Onur genel kurulu; her sınıf seviyesinde bir öğrenciyi onur kurulu üyeliğine, onur kurulu üyeliğine seçilen son sınıf veya on birinci sınıf öğrencisini, onur kurulu ikinci başkanlığına, bir öğrenciyi de onur kurulu ikinci başkanlığı yedek üyeliğine seçer.

 

(2) Sınıfları birer şube olan okullarda seçilen öğrenciler, onur kurulunu oluşturur. Son sınıf veya on birinci sınıftan seçilen öğrenci, aynı zamanda onur kurulu ikinci başkanı olur.

 

(3) Son sınıfı veya on birinci sınıfı bulunmayan okullarda en üst sınıftan seçilen öğrenci, bu sınıfta şube sayısı birden fazla ise genel kurulca seçilen öğrenci ikinci başkan olur.

Üyelerde aranan nitelikler MADDE 181-

(1) Bir öğrencinin onur genel kurulu üyeliğine seçilebilmesi için;

 

a) Okul disiplinine aykırı davranışlarının bulunmaması,

 

b) Davranışlarıyla arkadaşlarına örnek olması,

 

c) Çalışkan, dürüst, doğru sözlü ve güvenilir olması gerekir. Bu niteliklere sahip olmadığı sonradan anlaşılanlarla disiplin cezası alan öğrencilerin üyeliği düşer.

Onur kurulu başkanı MADDE 182-

(1) Onur kurulu başkanı, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu üyelerinin dışında, öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmendir. Öğretmenler kurulu, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu üyelerini seçerken onur kurulu başkanı ve yedek üyeyi de seçer.

Onur kurulunun görevleri MADDE 183-

(1) Onur kurulu;

 

a) Ayda en az bir kez toplanır. Okulun disiplin ve düzeniyle ilgili olarak okul müdürünce veya genel kurul üyelerince getirilen konuları görüşür, aldığı kararları okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirmek üzere okul müdürüne sunar.

 

b) Onur Belgesi verilmesi istenen öğrencilerle ilgili olarak okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna öneride bulunur.

 

c) Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmek ve disiplini bozucu davranışları önlemek amacıyla programlar hazırlayarak okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirmek üzere okul müdürüne sunar.

 

ç) Öğrenci nöbet işleriyle sınıf başkanı ve yardımcılığı seçimine ilişkin esasların belirlenmesinde okul yönetimi, sınıf öğretmeni, rehberlik servisiyle işbirliği yaparak yürütülmesine katkı sağlar.

 

d) Öğrencilerin sorumluluk yüklenmelerine, dürüst, güvenilir, saygılı ve başarılı olmalarına katkıda bulunmak; sağlığa zararlı alışkanlıklar edinmelerini ve uygun olmayan yerlere gitmelerini önlemek için anne-baba, öğretmen, yönetici ve öğrenci kulübü başkanlarıyla işbirliği yapar.

Onur kurulu kararlarının yazılması MADDE 184-

(1) Onur kurulunun aldığı kararlar, onur kurulu karar defterine yazılır.